/ AZ ÉPÍTÉSZET KÖZÜGY! | Early Bird jegyek május 17 -ig meghosszabbítva / ÉPÍTÉSZFESZTIVÁL 2024 / AZ ÉPÍTÉSZET KÖZÜGY! | Early Bird jegyek május 17 -ig meghosszabbítva / ÉPÍTÉSZFESZTIVÁL 2024 / AZ ÉPÍTÉSZET KÖZÜGY! | Early Bird jegyek május 17 -ig meghosszabbítva / ÉPÍTÉSZFESZTIVÁL 2024 / AZ ÉPÍTÉSZET KÖZÜGY! | Early Bird jegyek május 17 -ig meghosszabbítva / ÉPÍTÉSZFESZTIVÁL 2024 / AZ ÉPÍTÉSZET KÖZÜGY! | Early Bird jegyek május 17 -ig meghosszabbítva / ÉPÍTÉSZFESZTIVÁL 2024 / AZ ÉPÍTÉSZET KÖZÜGY! | Early Bird jegyek május 17 -ig meghosszabbítva / ÉPÍTÉSZFESZTIVÁL 2024
Technológia

Megjelent az Archicad 25, a Graphisoft piacvezető BIM szoftverének legújabb változata

1/1

Hirdetés
?>
1/1

Megjelent az Archicad 25, a Graphisoft piacvezető BIM szoftverének legújabb változata
Technológia

Megjelent az Archicad 25, a Graphisoft piacvezető BIM szoftverének legújabb változata

2021.07.08. 10:16

Cikkinfó

Cég, szervezet:
Graphisoft

Termék, technológia:
Archicad

Címkék:
szoftver

A Graphisoft épületinformációs modellező (BIM) tervezőszoftvert fejlesztő vállalat július 7-én jelentette meg a legújabb verziót, az Archicad 25-t. A szoftver évenkénti megújítását a vállalat hagyományosan a felhasználói igényekre és visszajelzésekre építi. A legújabb tervezőszoftverben a tervezési, vizualizációs, dokumentációs és együttműködési funkciók továbbfejlesztésének köszönhetően, az Archicad 25 a piac legfejlettebb ügyfélbarát megoldása.

Az Archicad a nagy teljesítményű beépített eszközkészlete és kifinomult felülete miatt minden tervezői csapat és projekt számára a leginkább intuitív és felhasználóbarát BIM szoftver a piacon. Az algoritmus-alapú tervezési folyamatoknak és a nagy modelltámogatásnak, valamint az automatizált dokumentációnak és az egy kattintásra történő publikálásnak, a fotorealisztikus renderelésnek és a kategóriájában vezető elemzési képességeknek köszönhetően az Archicad lehetővé teszi, hogy az építészek arra koncentráljanak, amiben a legjobbak: a nagyszerű épületek tervezésére.

Az Archicad 25 újdonságai

Az építészek, a tervezők és a szakági mérnökök tudják a legjobban kihasználni az Archicad open BIM alapú együttműködési tulajdonságait, a képességeiben történt jelentős fejlesztéseket, miközben a tervezési szabadságuk is megnő. A vállalat szerint a felhasználók az Archicad 25 erős fotorealisztikus vizualizációs és renderelő képességeinek segítségével életre kelthetik tervezési elképzeléseiket, amelyek számukra sikeres ügyfélprezentációkat és projekteket eredményezhetnek.

Az ügyfélbarát használhatóság, navigáció és a precíz mennyiségi kimutatások fejlesztéseivel az Archicad új verziója lehetővé teszi, hogy az építészek mindinkább a terveikre koncentrálhassanak – ezáltal egyetlen szoftver segítségével valósítsák meg a koncepciótól a beruházási dokumentációig terjedő teljes folyamatot. A dokumentációs fejlesztések, és a még pontosabb mennyiségi- és költségbecslések, valamint a helyiségek és a gépészeti elemek új címkézési lehetőségei növelik a projekt hatékonyságát és a gyorsabb döntéshozatalt.

Reicher Péter, a Graphisoft S.E. regionális vezetője elmondta, hogy: „A Graphisoft globális vállalatként lehetővé teszi, hogy az építészek és a szakági mérnökök, és rajtuk keresztül a beruházók, kivitelezők kihasználhassák a digitalizációban rejlő komplex előnyöket. Vállalatunk a teljes beruházási folyamat digitalizáltságát kínálja, amelynek alkalmazásával a cégtulajdonosok, beruházók a projektjeiken keresztül már a fejlesztés első évében jelentős költségmegtakarítást érhetnek el. Célunk, hogy a digitális szakági együttműködések és a digitális dokumentációs folyamat itthoni alkalmazását elősegítsük és átadjuk a nemzetközi tapasztalatainkat is."

Tervezés

A hatékonyság és minőségjavulás nagyobb tervezési szabadságot eredményez, amely tovább erősíti a tervezői rugalmasságot, az automatikus dokumentációt és a csapatmunka kapacitásokat.

• Gyorsabb modellezési munkafolyamat és nagyobb konzisztencia a 2D és 3D nézet közötti egységes navigációs parancsok következtében

• A 2D és 3D környezetben is használható egyedi, polygon áttörés eszköznek köszönhetően még pontosabb mennyiségi becslésre van lehetőség

• A helyi előírásoknak megfelelő egyedi lépcsők tervezése

• A 3D parametrikus tárgyak megnövelt tárháza mind a lakó, mind a kereskedelmi épületek esetében a legújabb trendeket követi. Személyre szabható konyhák tervezése a moduláris szekrények megjelenítésével, amely lehetővé teszi, hogy a megrendelők válasszanak az elérhető nagyszámú variációból.

• A Rhino 6 és Rhino 7 fájlok exportálása és importálása biztosítja az ágazat vezető organikus tervezési eszközeinek legjobb felhasználását, amelyet követően Archicad-re váltva tudjuk folytatni a tervezést és a dokumentációt.

Vizualizáció

Az Archicad számos innovatív eszközének segítségével az építész most még könnyebben kommunikálhatja tervezési elképzeléseit, amelyek sokkal kifejezőbbé és vonzóbbá teszik a prezentációkat.

• Részletgazdag tervek – a metszeti és a homlokzati nézeteken további szoftverek használata nélkül jeleníthet meg valósághű felület textúrákat!

• A művészi kidolgozottság és a részletes műszaki tartalom egyidejű jelenléte nagymértékben gyorsítja a jóváhagyási folyamatot. A puha árnyékok kontúrt és mélységet adnak a felületeknek a metszeteken és homlokzatokon. Rétegesen kezelhetőek a felületek és kitöltések.

• Jelentősen gyorsabb 3D renderelés MacOS gépeken – Metal, az Apple új grafikai API-ja váltja fel a korábbi Open GL

Dokumentáció

A hibamentes dokumentáció automatikusan követi a tervezést, mindig összhangban a helyi előírásokkal.

• Nagyobb rugalmasság a tervezési kommunikációban.

• A MEP-alapú információ automatikus megjelenítése a részletgazdagabb MEP dokumentációs munkafolyamathoz.

Együttműködés

Az Archicad több mint 40 export és import formátumot támogat, beleértve a DWG, PDF és XLS, valamint az OPEN BIM-alapú IFC és BCF ISO sztenderdeket.

• Hatékonyabb koordinációs folyamatok az új Natív Felmérési Pont megoldásnak köszönhetően.

• A Revit fájlok támogatása a 2021-es verziókig bezárólag ezentúl az Archicad beépített funkciója, amely megkönnyíti a Revit MEP szoftvereit használó mérnökökkel való együttműködést.

• Könnyű migrációs lehetőség a Revit és az Archicad között, az RFA és RVT geometrikus exchange funkció segítségével.

• Időt takarít meg és kiküszöböli a hibákat az ingyenesen elérhető Archicad-Solibri kapcsolatokban.
 

BIMx

A díjnyertes BIMx (2020 Best of Products Award), a piac legnépszerűbb prezentációs és koordinációs applikációja a projekt minden résztvevője számára, amely javítja a kommunikációt a tervezőstúdió és a kivitelezők között. A BIMx ‘BIM Hyper-model’ funkciója egy számítógépes játékszerű navigációs eszköz, amely segíti a nem szakmabelieket a tervezett épület virtuális felfedezésében és megértésében. A valós idejű metszetkészítés, méretezés és észrevételezési eszközök együttesen teszik a BIMx alkalmazást az építészek legjobb társává az építési helyszínen.

BIMcloud

A BIMcloudnak köszönhetően az építészek nyugodtan támaszkodhatnak a projekt tagjai között meglévő megbízható, valós idejű együttműködésre, amely független a beruházás helyétől, méretétől és komplexitásától, valamint az internet sebességétől. A díjnyertes BIMcloud (2020 Best of Products Award) megoldás mind a magán, mind a nyilvános konfigurációban elérhető minden sztenderd hardveren, azaz kisebb irodák és ki tudják használni a gyors, hatékony és biztonságos elérési előnyöket.

BIMx + BIMcloud — együtt a legjobb

Az Archicad 25-höz ajánlott applikációk, a BIMx és a BIMcloud együttes használata teszi teljessé a folyamatot.  A BIMcloud új, 100 ezer fájl feltöltési kapacitással rendelkezik, és ezt kényelmesen egy közös elérhető helyen biztosítja a felhasználók számára. Ráadásul a BIMx desktop megjelenítése mind 2D, mind 3D fájlokat kezelni tud, — az új 3D BIMx motor most már az Android használók számára is elérhető.

Vélemények (0)
Új hozzászólás
Nézőpontok/Történet

A Salgótarjáni utcai zsidó temető // Egy hely + Építészfórum

2024.03.20. 14:15
9:15

Idén lesz 150 éves Budapest legkülönlegesebb zsidó temetője. Tervezett ide monumentális síremlékeket és ravatalozót Lajta Béla, és számos nagy múltú zsidó család tagjait temették itt el, melyek közül méretében kiemelkedik a Hatvany-Deutsch család mauzóleuma. A temetőt az 50-es években bezárták; különleges hangulatát az ősi motívumokat és modern formákat ötvöző síremlékek, és az azokat fokozatosan visszahódító természet dzsungele adják.

Idén lesz 150 éves Budapest legkülönlegesebb zsidó temetője. Tervezett ide monumentális síremlékeket és ravatalozót Lajta Béla, és számos nagy múltú zsidó család tagjait temették itt el, melyek közül méretében kiemelkedik a Hatvany-Deutsch család mauzóleuma. A temetőt az 50-es években bezárták; különleges hangulatát az ősi motívumokat és modern formákat ötvöző síremlékek, és az azokat fokozatosan visszahódító természet dzsungele adják.

Design

Premontrei templom, Ócsa // Egy hely + Építészfórum

2024.03.20. 14:14
8:50

800 éve épült Magyarország egyik legszebb román kori erődtemploma, a premontrei bazilika. Az Egy hely új részéből többek között kiderül, hogy miként alakult a román, gótikus és barokk stíluselemeinek keveredése, és hogy milyen filmes produkciók díszleteiként szolgált.

800 éve épült Magyarország egyik legszebb román kori erődtemploma, a premontrei bazilika. Az Egy hely új részéből többek között kiderül, hogy miként alakult a román, gótikus és barokk stíluselemeinek keveredése, és hogy milyen filmes produkciók díszleteiként szolgált.