Közélet, hírek

Új látványtervek a tatai Öreg-tó partjára tervezett szállodáról

1/8

Kép forrása: Avalon szállodalánc beruházás közösségi oldala, Facebook

?>
Kép forrása: Avalon szállodalánc beruházás közösségi oldala, Facebook
?>
Kép forrása: Avalon szállodalánc beruházás közösségi oldala, Facebook
?>
Kép forrása: Avalon szállodalánc beruházás közösségi oldala, Facebook
?>
Kép forrása: Avalon szállodalánc beruházás közösségi oldala, Facebook
?>
Kép forrása: Avalon szállodalánc beruházás közösségi oldala, Facebook
?>
Kép forrása: Avalon szállodalánc beruházás közösségi oldala, Facebook
?>
Kép forrása: Avalon szállodalánc beruházás közösségi oldala, Facebook
?>
Kép forrása: Avalon szállodalánc beruházás közösségi oldala, Facebook
1/8

Kép forrása: Avalon szállodalánc beruházás közösségi oldala, Facebook

Új látványtervek a tatai Öreg-tó partjára tervezett szállodáról
Közélet, hírek

Új látványtervek a tatai Öreg-tó partjára tervezett szállodáról

2020.11.16. 09:40

Cikkinfó

Szerzők:
Pleskovics Viola

Földrajzi hely:
Tata, Magyarország

Építészek, alkotók:
Csikós Mihály

Címkék:
nagyberuházás, örökség

Vélemények:
2

Ha első ránézésre a terv bő két évtizeddel ezelőttinek is tűnik, annyi biztos, hogy legalább a közösségi igényeit meghallgatva született és úgy tűnik, a fejlesztő konkrét lépéseket is hajlandó tenni egy kompromisszum felé. Tóth Róbert, az Avalon Lake beruházójaként ismert Avalon Park Kft. ügyvezetője múlt héten tartott online sajtótájékoztatót, melyen bejelentette, hogy egy merőben új irányt vet ezentúl az Öreg-tó partjára készülő beruházás.

Az év elején bemutatott látványtervek komoly tiltakozást váltottak ki mind a helyiek, mind az örökségvédők körében, a lakossági fórumokon kialakult eszmecserék végén pedig nyáron elhangzott egy kijelentés a beruházó részéről, melyben úgy vélték a vitának van helye, és nem zárkóznak el attól, hogy a szálloda méretét újragondolják. Múlt héten ennél több is elhangzott. Tóth Róbert ügyvezető online sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy nem csupán a szálloda mérete, de megjelenése is drasztikusan változik a legújabb víziókon.

Kép forrása: Avalon szállodalánc beruházás közösségi oldala, Facebook
5/8
Kép forrása: Avalon szállodalánc beruházás közösségi oldala, Facebook

A fejlesztés közösségi oldalán valóban egy teljesen más koncepció érhető el, az új szálloda architektúráját igyekeztek minden oldalról zölddel borítani. A hajdani lovarda épületénél továbbra is nagy beépítés mutatkozik, de a hotel és a wellness részleg javarésze lépcsőzetesen igyekszik a tájba illeszkedni. A wellness traktusnál ezúttal kevesebbett avatkoznak a tájba az előző megjelenésnél, ezt a parkosított részt pedig mindenki számára nyitva hagyják, a tó bejárható marad, és az épület tetején látható üvegkupolába is feljuthat minden érdeklődő. Az ügyvezető kiemelte, hogy a Natura 2000 természetvédelmi terület jellege semmiben sem fog sérülni, és így az új terv megépülése után "egész Európában egyedülálló példa lehet".

Csökkentették a komplexum magasságát, 120 helyett 95 szoba szerepel az új elképzelésekben és a sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy igazi fűvel fogják betelepíteni a létesítmény zöldfelületeit. Kérdés, hogy hogyan tovább és mit szólnak továbbra is a helyiek, illetve alakulhat-e tovább a terv egy még visszafogottabb irányba?

Vélemények (2)
Jómagam
2020.11.17.
17:42

Mit mondhatnék - a cikk nem tartalmaz kritikai észrevételt. A tájba illeszkedéssel kapcsolatos észrevételek hamiskásan fénylenek. Igen - ez fizetett hirdetésnek tűnik.

szr
2020.11.16.
18:29

Nem látom az x-et. Pedig ez a cikk fizetősnek tűnik. Alul a támogatóknál is kirajzolódni látszik a főszerkesztők utáni új irány. Én nem támogatom.

Új hozzászólás
Épületek/Lakóépület

MÉD 2020 finalista épületek – Családi ház Üllőn

2020.11.16. 16:24
00:01:41

Elérkeztünk a Média Építészeti Díja 2020-as finalistáit bemutató videósorozatunk utolsó részéhez. Az Üllőn található családi ház fekete hullámpala borításával hívja fel magára a figyelmet, de más érdekességeket is rejt a Konkrét Stúdió által tervezett épület.

Elérkeztünk a Média Építészeti Díja 2020-as finalistáit bemutató videósorozatunk utolsó részéhez. Az Üllőn található családi ház fekete hullámpala borításával hívja fel magára a figyelmet, de más érdekességeket is rejt a Konkrét Stúdió által tervezett épület.

Épületek/Lakóépület

MÉD 2020 finalista épületek – SA43 társasház

2020.11.16. 16:21
00:01:40

A Varga Noémi és Szelecsényi Balázs által tervezett SA43 társasház a hegyvidéki telek különleges adottságaihoz igazodik. A Média Építészeti Díja 2020-as finalistáit bemutató videósorozatunk legújabb részében ezt a karakteres megjelenésű épületet járjuk körül.

A Varga Noémi és Szelecsényi Balázs által tervezett SA43 társasház a hegyvidéki telek különleges adottságaihoz igazodik. A Média Építészeti Díja 2020-as finalistáit bemutató videósorozatunk legújabb részében ezt a karakteres megjelenésű épületet járjuk körül.

Támogasd az Építészfórumot most, hogy legyen újabb húsz évünk!

Az Építészfórum minden tartalma ingyenes – és az is marad. De ahhoz, hogy eredeti, értékálló anyagokat hozzunk létre, Olvasóink támogatására is szükségünk van.

Támogatom

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk