építészet : környezet : innováció

Hőnich Henrik (1941-2016) [10]

Okleveles építészmérnök, az Architectura 2001 Bt. vezető tervezője, a BME Építészmérnöki kar különböző tanszékein óraadó tanár, Magasépítési Tanszék mestertanára. 1964-ben diplomázott a BME Építészmérnöki karán. A MÉSZ Ellenőrző Bizottságának elnökhelyettese, a MÉK alapító tagja, a BÉK Felügyelő Bizottságának elnöke. Tervezői pályafutásának utolsó 15 évében Paládi-Kovács Ádámmal dolgozott együtt. Ybl és Építészeti Nívódíj, emellett számos első díjas és díjazott terv fűződik a nevéhez. 

"Gazdag, eredményes, példamutató életpályát jártál be"

Gyászol Hőnich Henrik Családja és barátai. Gyászol a Magyar Építőművészek Szövetsége, a Magyar Építész Kamara, a Budapesti Műszaki Egyetem. Gyászol az egész magyar építész társadalom. Hőnich Henrik Ybl Miklós-díjas építészt gyászoljuk. Winkler Barnabás búcsúja. 

Búcsú Hőnich Henriktől

Elhunyt Hőnich Henrik, a Magyar Építész Kamara alapító tagja. 1970 óta a Magyar Építőművészek Szövetségének aktív résztvevője, 2006-tól a Budapesti Építész Kamara Felügyelő Bizottságának elnöke. Bálint Imre emlékezik rá. 

Irodaház Zuglóban - az Ilka Corner

A tavalyi évben mindössze néhány irodaépületet adtak át a fővárosban. Ezek közül a szerényebb méretűek közé tartozik a zuglói Ilka utca sarkán álló kétemeletes irodaház. Egy 2004-ben kezdődött történet végére került most pont. Bemutatjuk a Szerdahelyi...

Egy társasház "színeváltozása"

A Hőnich Henrik és Paládi-Kovács Ádám által tervezett budai társasház története felettébb tanulságos. A klasszikus háromfogatú alaprajzi elrendezéshez az építészek változatos anyag- és színhasználatú külső burkot terveztek, amely a megvalósulás során...

Hársfa utcai óvoda, Budaörs

megvételt nyert (2. díjkategória) a 17 sz. pályamű
Architectura 2001 Bt.
vezető építész tervezők: Hőnich Henrik, Paládi-Kovács Ádám

Algyői 16 tantermes általános iskola

A környezet léptékének és az iskola rendeltetésének megfelelően az épület architektúráját egyszerű, nagyvonalú gesztusok jellemzik.
Megvételben részesült
a 2. sz. pályamű, tervező Hőnich Henrik, munkatárs: Bátori Róbert (ARCHITECTURA 2001 Bt.)