építészet : környezet : innováció
Bán Ferenc rajza

Rajk László [27]

Elhunyt Rajk László

Rövid lefolyású, súlyos betegséget követően 2019. szeptember 11-én elhunyt Rajk László Kossuth-díjas építész, díszlettervező, az egykori demokratikus ellenzék meghatározó tagja. 

Sorsba írt kód - Rajk László

Nagy ember. Ma is az, noha az évek, mint jeges szél a hegycsúcsokat, mostanra nála is koptattak a magaslati pontokon. Termete mintha kifejezné életének formátumát. Nagy történet az övé, nagy élet nagy teljesítményekkel: Rajk László építész portréja.  

Libanoni cédrus

A ház cédrus-tornya szimbolikusan a sokszor lerombolt város fölé emelkedik, teraszáról egész Bejrút belátható. Rajk László pályaműve a Művészetek és Kultúra Háza pályázaton.

Kitüntetések március 15. alkalmából

Kossuth-díjas Balázs Mihály és Rajk László, Széchenyi-díjas Plesz Antal, a Köztársasági Érdemrend Középkeresztjét kapta Dr. Mőcsényi Mihály, Arany Érdemkeresztet Kapy Jenő és lovagkeresztet Déry Attila; Ferenczy Noémi-díjas Kovács Zoltán és Rainer Péter belsőépítész.

A világháló

"Nézem a számítógép képernyőjét, ujjaim önmaguktól mozogva neveket ütnek le, most éppen ifjabb Rajk László építészét."
Lázár Antal
köszönti Rajk Lászlót 60. születésnapján

rajk lászló 60 éves

azt mondták hatvan lettél, első reakcióm: ne szívass, bár amióta ismerjük egymást, pontosabban, amióta megvagyunk, két nap híján négy hónappal vagy idősebb, tehát a dolog matematikailag rendben van, különben fogalmam sincs mit írjak rólad
Nagy Bálint köszöntője

A Nagy Imre Emlékház új kiállításához

A Kozma Lajos tervezte budai villa belső falain átsejlenek a villa lakói sajátos világának rekvizitumai. A falból néha előbukkan a könyvespolc, az ülőgarnitúra, mellette az állólámpa, a nagyra nőtt filodenron. A valamikor cselédszoba falán megrajzolódik egy ruhásszekrény,...